Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-07T16:34:40+01:00
Y=a*b
2a*3b = ?
6ab = 6*y


Odzpowiedz: Te wielkosci sa wprost proporcjonalne, poniewaz gdy zwiekszymy y wtedy a*b rosnie. Gdy zwiekszymy a*b, wtedy rosnie y.


ab =y
2a*(razy)3b = x *y


x=6

6 / 2*3 = 1

Czyli lewa strona powiekszyla sie o tyle samo ile prawa :))




Pozdrawiam ! :)
1 5 1
2009-11-07T16:49:52+01:00

y=a*b
2a*3b = ?
6ab = 6*y

Odzpowiedz: Te wielkosci sa wprost proporcjonalne, poniewaz gdy zwiekszymy y wtedy a*b rosnie. Gdy zwiekszymy a*b, wtedy rosnie y.

ab =y
2a*(razy)3b = x *y

x=6
6 / 2*3 = 1
chyba tak
2009-11-07T16:52:42+01:00
Y=a•b
2a•3b = ?
6ab = 6*y

Te wielkości są takie same, ponieważ gdy powiększymy y wtedy a*b rośnie. Gdy zwiększymy a*b, wtedy rośnie y.

ab =y
2a•3b = x *y

x=6

6 / 2•3 = 1

Czyli lewa strona zwiększyła sie o tyle samo ile prawa