Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-08T09:10:59+01:00
Wydaje mi się ze kolega wyżej rozwiązał to źle
bo z ka mu się w pierwszym przykładzie wzięło 13x²
jeżeli mamy x² + 12x to tego nie możemy do siebie dodawać

1. x² + 12x +36 = (x + 6)²

2. x² - 8x + 16 =(x - 4)²

3. x² - 6xy - 9y² = (x - 3y)²

4. 9x² - 6x² +1 =(3x - 1)²

5. 36x² + 12x + 1 = (6x + 1)²
6 4 6
2009-11-08T10:11:03+01:00
1. x² + 12x +36 =(x + 6)²
2. x² - 8x + 16 =(x + 4)²
3. x² - 6xy + 9y² =(x - 3y)²
5. 36x² + 12x + 1 =(6x + 1)²
3 3 3