Odpowiedzi

2009-11-08T14:17:31+01:00
Fermentacja octowa
Fermentacja mlekowa-Podczas dużego wysiłku fizycznego w mięśniach powstaje kwas mlekowy.
W przemyśle piekarskim; wchodzą w skład zakwasów chlebowych.
Fermentacja alkoholowa -do tworzenia piwa
14 3 14
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-08T14:18:09+01:00
-fermentacja glukozy
-fermentacja alkoholowa glukozy‎
-fermentacja mlekowa‎ [przy pracy mięśni w ciele człowieka]
-fermentacja alkoholowa [np. wino]
-fermentacja octowa,
-fermentacja drożdży [w piekarni, np. przy pieczeniu chleba],
-fermentacja zacieru,
-fermentacja metanowa [w oczyszczalni ścieków].
23 4 23
2009-11-08T14:23:14+01:00
-dzemy
-jogurty
-mleko
-serki
-kefiry
-sery
-alkohol
-kwaszenie ogórków
-kwaszenie kapusty
-zakwaś do produkcji chleba
-masła
-octu
-fermentacja cytrynowa
-wino
18 4 18