Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-08T18:53:02+01:00
(x-2)(x=5)(2x-1) mnożymy 1 i 2 nawias przez siebie a potem wszystko przez3
(x²+5x-2x-10)(2x-1)=
2x³-x²+10x²-5x-4x²+2x-20x+10=
2x³+5x²+10-23x
1 5 1
2009-11-08T19:39:36+01:00
(x-2)(x=5)(2x-1) mnożymy nawiasy po kolei najpierw 1z 2 wynik mnozymy z trzecim nawiasem i mamy;
(x²+5x-2x-10)(2x-1)=
2x³-x²+10x²-5x-4x²+2x-20x+10=
2x³+5x²+10-23x
2 4 2
2009-11-08T20:28:13+01:00
(x-2)(x=5)(2x-1)
(x²+5x-2x-10)(2x-1)=
2x³-x²+10x²-5x-4x²+2x-20x+10=
2x³+5x²+10-23x



1 1 1