Wkonkursie matematycznym uczen ma rozwiazac 20 zadan. Za kazde zadanie poprawnie rozwiazane otrzymuje 12ptk, za zle rozwiazanie (-5) ptk, a za brak rozwiazania 0 ptk. W podsumowaniu otrzymal 17 ptk. ile zadan rozwiazal poprawnie? rozwiazanie ukladem ;}

3

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-08T20:35:42+01:00
Całość - 20
za poprawne - 12 pkt
za złe -5 pkt
za brak - 0
otrzymał - 17

20 × 12 = 240 pkt


Dalej nie mam pojęciaa. : p
Ale może chociaz tyle ci pomożee. : *
2009-11-08T20:50:57+01:00
12x5=60
10x(-5)=(-50)
60+(-50)=10
10+12=22
22+(-5)=17

6 poprawnych odpowiedzi
11 złych odpowiedzi
3 bez odpowiedzi
2009-11-08T21:23:35+01:00