Odpowiedzi

2009-11-09T16:09:51+01:00
100 zł + 500 zł = 600 zł
600 zł × 2 = 1200 zł
1200 zł - 500 zł = 700 zł

odp.Pan Tomasz zarobił 700 zł, a jego kolega 600 zł.

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-09T16:12:04+01:00
X -wyplata kolegi
100 zl +x -wyplata Tomasza

500zl+100zl+x -pieniądze Tomasza


500zl+100zl+x=2x

2x=600zl+x
x=600zl

Wyplata kolegi 600zl wyplata pana Tomasza 600+100=700

wynik poprawny poniewaz sprawdzamy wracajac do rownania
(pod x podstawiamy 600zl)
500+100+600=2razy 600
1200=1200