Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-09T16:19:36+01:00
Obliczajac to zadanie zaczynamy tak naprawde od konca
x - dlugość calej trasy

pierwszy dzien 0,3x
drugi dzien 0,55*(x-0,3x)= 0,55* 0,7x= 0,385 x
trzeci dzien = 25,2 km

zatem ukladamy rownanie z jedna niewiadoma
x-0,3x- 0,385x= 25,2
0,315x= 25,2
x= 80
trasa miala dlugosc 80 km ;]


mam nadzieje ze pomoglem ;]
2009-11-09T16:21:34+01:00
30%z 100%
55%z 70%
25,5km-1 5%
50,4km - 30%

25,5:3=8,5
5%= 8,5km
50,4+25,2+17=92,6
92,6+50,4+25,2=168,2
2009-11-09T16:21:41+01:00
30%+55%=85%
100%-85%=15%

15%----25,2km
5%----8,4km
100%----168km
Odp. Cala trasa miala 168km