Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • Użytkownik Zadane
2009-11-09T17:15:03+01:00
Ponieważ ich zawartość podgrzewając się zwiększa objętość, przez nakrętkę ucieka nadmiar powietrza-rośnie ciśnienie- . Następnie zawartość powraca po schłodnieniu do pierwotnej objętości, a w słoiku wytwarza się podciśnienie zasysając pokrywkę.
Dzięki temu zawartość nie psuje się- brak tlenu- nie zachodzi utlenianie.
24 4 24
  • Wiks
  • Początkujący
2009-11-09T17:15:11+01:00
Bo wtedy się je pasteryzuje
dzieki pasteryzacji produkt zachowuje długo swoją świeżość
10 2 10
2009-11-09T17:34:52+01:00
Poniewaz gotujace sie sloiki oddaja powietrze ze srodka do wody, a w sloiku tworzy sie proznia i przetwory sie nie zepsuja.
11 2 11