Odpowiedzi

2009-11-09T19:01:11+01:00
X*(-7)*y= -7xy
5*a*a³=5a^4
-12x * 0,1xy=-12,1x^2y
-n*8*(-3mn)=-24mn^2

^-potęga
Najlepsza Odpowiedź!
2009-11-09T19:02:24+01:00
A) -7xy
b)5a⁴
c) -1,2x²y
d)24mn²
e)2x³z⁵
f)-0,3a³b²x²
powinno byc dobrze, ja ostatnio troche na lekcji nie uważałam ale chyba o tym pan mowił;D
  • oops
  • Rozwiązujący
2009-11-09T19:04:02+01:00
A) -7xy
b) 5a do potęgi czwartej
c) -1,2 x do kwadratu y
d) = -8n (-3mn) =24 n do kwadratu m
e) = -2xz do potęgi piątej * x do kwadratu = -2 x do potegi trzeciej z do potegi piatej
f) = -0,3 a do potegi trzeciej b do potegi drugiej * x do potegi drugiej = -0,3 a do potegi trzeciej b do potegi drugiej x do potegi drugiej