Odpowiedzi

2009-11-19T15:34:37+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
Przekształć iloczyny na sumy. :
a) (√3+1)(2√3-2)=6-2√3+2√3-2=4
b) (√2+√3)(√6+√3)=2√3+√6+3√2+9
c) (x√2+1)(x-2√2)=√2 x²-3x-2√2
d) (x+√2(2√2+x) =2√2x+x²+4+√2x=x²+3√2+4
106 4 106