Odpowiedzi

2011-07-29T02:09:32+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).

-8+(-2+\frac{3}{4})^2\ :\ (-\frac{15}{16})=\\=-8+(-1\frac{1}{4})^2\cdot(-\frac{16}{15})=\\=-8+(-\frac{5}{4})^2\cdot(-\frac{16}{15})=\\=-8+\frac{25}{16}\cdot(-\frac{16}{15})=\\=-8-\frac{5}{3}=-8-1\frac{2}{3}=-9\frac{2}{3}

2011-07-29T02:16:49+02:00

znowu mi LaTeX nie działa - rozwiązanie dodaję w załączniku