Odpowiedzi

2009-09-25T16:26:26+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
(3-√3)+(5-2√3)=15-6√3-5√3+6=21-11√3
2009-09-25T16:28:04+02:00
  • Użytkownik Zadane
2009-09-25T16:53:26+02:00
(3-√3)+(5-2√3)=3-√3+5-2√3=-3√3+8

(3-√3)×(5-2√3)=15-6√3-5√3+6=21-11√3