Odpowiedzi

2009-09-29T14:29:43+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2
{4(/(x+3)}-{3/(x+1)}=(2x-5)/(x +4x+3)
{4(x+1)/(x+3)(x+1)}-{3(x+3)/(x+3)(x+1)}=(2x-5)/(x+3)(x+10)
4(x+1) - 3(x+3) = 2x-5
4x+4-3x-9=2x-5
x-5=2x-5
x=0