Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-01T13:48:43+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
A² + √2 a = √12 , √12 = √4 *√3 = 2√3
a² + √2 a - 2√3 = 0
Δ = (√2)² - 4*(-2√3) = 2 + 8√3
√Δ = √(2+8√3)
a1 = [-√2 -√(2+8√3)]/2
a2 = [-√2 +√(2+8√3]/2
13 1 13