Oblicz:
a) -2 -3 * 5 =
b) (-8) : 4 -2 =
c) 12 : (-2) - (-3) =
d) ( -2) - do potęgi trzeciej *3 -25 =
e) (-15) : 3 -5 * (-1) =
f) 3 * (-7) -7 * (-2) =

Jak umiecie to zróbcie !! <plisss> !!!
A tego czego nie umiecie to zostawcie, byle było :p
Sory że tak nie wyraźnie ale na komputerze nie da się pisać ułamków itp...

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-02T15:27:55+01:00
A) -2 -3 * 5 =
-2 -15 = -17

b) (-8) : 4 -2 =
-2 - 2 = 0

c) 12 : (-2) - (-3) =
-6 + 3 = -3

d) ( -2) - do potęgi trzeciej *3 -25 =
-8 * 3 - 25 = -24 - 25 = -49

jesli oczywiscie -2 do potegi 3 bo ja nie rozumiem tego twojego zapisu :P

e) (-15) : 3 -5 * (-1) =
-5 +5 = 0

f) 3 * (-7) -7 * (-2) =
-21 + 14 = -7