Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-02-06T19:23:17+01:00
20:5 =4 (=1/5)
8x500=4000
12x520=6240
razem= 4000+6240=10240
2 3 2
2010-02-06T19:42:47+01:00
2/5=4/10=40/100=40%

20=100%
x=40%

x=20×40%/100%
x=8

20-8=12
8×500+12×520=4000+6240=10240 zł
Odp. Łącznie zapłacili 10240 zł
1 5 1
2010-02-06T22:01:47+01:00
20:5= 4, 4 x 2= 8, 20-8= 12

12 x 520=6240, 8 x 500= 4000 6240+4000= 10240
Odp: Łącznie uczestnicy tej trasy konnej zaplacili 10240 zł.
2 3 2