Odpowiedzi

2009-10-11T14:41:26+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2x(x-1)=2(x-1)(x+3)
2x²-2x=2(x²+3x-x-3)
2x²-2x=2x²+4x-6
-2x-4x=-6
-6x=-6
x=1
2009-10-11T14:43:17+02:00
2x²-2x=2(x²+3x-x-3)
2x²-2x=2x²+4x-6
-2x-4x=-6
-6x=-6
x=1