Odpowiedzi

2010-02-21T19:12:13+01:00
2010-02-21T19:15:57+01:00
A) a+(a-b)= a+a-b=2a -b
b) 2x-(-x+4)=2x+x-4=3x-4
c) 7-(-x+6)=7+x-6=x+1
d) -(x+4)+(x-5)=-x-4+x-5=-9
e) 1-(t+p)-(t-2)=1-t-p-t+2=-p-2t+3
f)-(-y+2)+(-2y-4)=y-2-2y-4=-y-6

proszę!!! ;))
2010-02-21T23:01:49+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
A) a+(a-b)= a+a-b = 2a-b
b) 2x-(-x+4)= 2x+x-4 = 3x-4
c) 7-(-x+6)= 7+x-6 = 1+x
d) -(x+4)+(x-5)= -x-4+x-5 = -9
e) 1-(t+p)-(t-2)= 1-t-p-t+2 = 3-2t-p
f)-(-y+2)+(-2y-4)= y-2-2y-4 = -y-6