Odpowiedzi

2009-10-15T21:16:42+02:00
(2 √12 - 5 √3)²
(2√12)² - 2 * 2 √12 * 5 √3 + (5 √3)² =
4 * 12 - 20 * 6 + 25*3=
48 - 120 + 75 = 3
2 3 2
2009-10-15T21:16:59+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
(2 √12 - 5 √3)² =4*12-2*2√12*5√3+25*3=
=48-20√36+75=
=48-120+75=
=3
1 5 1
2009-10-15T21:20:20+02:00