Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-24T10:09:23+01:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).

an = 3n - 2
an+1 = 3*( n+1) - 2 = 3n +3 - 2 = 3n + 1
an+1 - an = 3n +1 -( 3n - 2) = 1 + 2 = 3
r = 3.
Odp. Różnica tego ciągu arytmetycznego jest równa 3.