Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-04-19T18:42:33+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
B(b+8) = (2+6)
b²+8b = 8
b²+8b-8 = 0

Δ = 8²-4*1*(-8)
Δ = 64-(-32)
Δ = 64+32
Δ = 96

x₁ = (-8+√96)/2
x₁ = (-8+4√6)/2
x₁ = [2(-4+2√6)]/2
x₁ = 2√6-4

x₂ = (-8-√96)/2
x₂ = (-8-4√6)/2
x₂ = [-4(2-√6)]/2
x₂ = -2(2-√6)
4 4 4